Kreativ Profil

Vem kan söka till den kreativa profilen?

Gillar du att sjunga, dansa, sy, måla, spela teater, spela instrument eller på annat sätt använda dig av din kreativa ådra? Då är den kreativa profilen på Björkvallsskolan något för dig. Den kreativa profilen vänder sig till elever som har ett brinnande intresse för något eller flera av de estetiska ämnen, såsom bild, dans, drama, musik, mode och design. Du ska även ha en vilja att utvecklas inom detta. Vi lägger stor vikt vid att du visar god samarbetsvilja genom att respektera dina kamrater och agera utifrån skolans värdegrund. Vi hjälper dig att känna trygghet i ditt agerande inom gruppen.

Vad gör vi på den kreativa profilen?

Inom profilen får du fördjupa dig inom de estetiska ämnena och utveckla dina kreativa förmågor. Arbetssätten är varierande, vi arbetar, enskillt, i grupp och helklass. Några exempel på vad vi gjort den senaste tiden är, fyllt skolan med "offentlig konst" genom väggmålningar och stickgraffiti, film med egengjorda fulmonster, fördjupning i presentationsprogram.

Inget specifikt betyg ges i de olika ämnena, men ett omdöme skrivs om varje elev. Detta omdöme kommer att vägas in i betygen i de estetiska ämnena.

30 mars 2015