Studie- och yrkesvägledare

Hej!

Jag heter Anna Lindell och är studie och yrkesvägledare på Björkvallsskolan. Jag arbetar 50% och finns på plats onsdag, torsdag och varannan fredag , jämna veckor.  Övrig tid finns jag på Von Bahrs skola.

I grundskolan handlar studie-och yrkesvägledningen om att ge kunskap och stöd inför val av fortsatta studier och yrken. Fokus ligger främst på eleverna i åk 9 som under läsåret ska välja till gymnasiet. I klassrum och enskilt får eleverna information och vägledning för att kunna utveckla sin valkompetens och därmed få ett bra underlag för att göra ett genomtänkt val till gymnasiet.

Alla elever erbjuds enskilda samtal där vi tillsammans tittar på vilka alternativ som finns på gymnasiet och även vägar vidare. Vi pratar om elevens möjligheter / begränsningar och intressen / styrkor för att denne ska kunna göra ett så väl underbyggt val som möjligt.

Välkommen att kontakta mig om du som elev eller vårdnadshavare har frågor som rör gymnasieval och utbildning!

• Telefon : 018 727 23 47    sms 072 724 39 32

PRAOINFO

Praoinformation (DOCX, 17 KB)

Praoblankett (PDF, 70 KB)

Gymnasieval

Viktiga datum för åk 9 under läsåret 2021/2022

Ansökan till gymnasiet sker på webben i dexter

Webben är öppen 21 Januari – 15 Februari

Webben stängs kvällen 15 februari och själva pappersansökan skall vara inlämnad till mig den 28 februari

Ansökan idrottsliga utbildning

Majoriteten av RIG Riksidrottsutbildningar och NIU nationell idrottsutbildning där är ansökan senast 1 februari förutom ett par idrottsliga grenar såsom

friidrott, triathlon, orientering, golf, handboll, simning samt motorcross/snöskoter där är ansökningstiden 15 Oktober.

Ansökan görs via sitt idrottsförbundet för uttagning

Eleverna måste även göra en ansökan till sitt gymnasieprogram också och klara sin gymnasieutbildning!

LIU Lokal idrottsprofil –ingen uttagning ansökningstiden 15 februari

Gymnasiekatalogen

Här finns mycket  att hämta

Öppet Hus

Alla gymnasieskolor arrangera fysiska eller digitala öppet hus för elever och vårdnadshavare mellan mitten av oktober – Januarimånad. Gå gärna på flera skolors öppet hus, bra tillfällen att få information, ställa frågor och jämföra olika skolor.

Uppdaterad: