Om Björkvallsskolan

Björkvallsskolan är en trivsam 6-9 skola nära naturen belägen i Uppsala kommun där målet är att alla elever ska lyckas. På vår skola känner sig eleverna trygga och får hjälp i skolarbetet av behöriga lärare. Eleverna möts av lärare som förväntar sig att eleverna når målen i alla ämnen, och vi arbetar aktivt för att varje elev ska känna motivation till skolarbete och lust att lära. Här får du den breda grundutbildning som du behöver för att komma vidare när du söker till gymnasiet.

Vi ser att det är viktigt med en lugn studiemiljö för att möjliggöra för eleverna att tillgodogöra sig kunskaper och förmågor. Här uppmuntras våra elever till rörelse och fysiska aktiviteter, och de har rörelsepass på schemat utöver idrotten varje vecka. Vår elevhälsa består av specialpedagog, kurator, skolsköterska och studie- och yrkesvägledare. Eleverna får välja mellan tre moderna språk, franska, tyska och spanska. Samtliga lektionssalar är utrustade med Active-boardseller projektor och eleverna i varje årskurs har tillgång till datorer eller iPads.

Björkvallsskolan deltar som Sveriges enda skola i den internationella idrottstävlingen Superschools. Här får du möjlighet att resa utomlands, uppleva andra kulturer och kanske knyta kontakt med andra elever i Europa.

Björkvallsskolan bedriver ett aktivt värdegrundsarbete i syfte att skapa trygghet, ansvar och jämlikhet under elevernas hela skolgång, och arbetet involverar såväl pedagoger som elevhälsan. På vår skola är alla elever välkomna!

Föregående Nästa
Uppdaterad: